Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Forgass a víz alatt!

2018. július 15. 22:49 - suelknitwear

Nincs könnyű dolga az operatőrnek, ha a megrendelő víz alatti felvételeket akar és nagyjából egy hete van a felkészülésre. Az ötletek csak úgy záporoznak, de a megvalósítás végül arra hárul, aki a kamerát fogja.

Íme néhány tipp legutóbbi forgatásunkról, ami egy medence bűvkörében készült.

36530588_2526801224012602_3873299918118453248_n.jpg

Első körben amikor megláttam a moodboardot kicsit megijedtem, hogy ennyi mindent, hogyan fogunk kivitelezni egy kevesebb, mint félnapos forgatáson. Viszont mivel szeretem a kihívásokat belevágunk a közös ötletelésbe. A pontos schnittlistán kívül megoldást kellett arra is találnunk, hogy a felszerelést ne áztassuk el.

1. A víz körül

Ez volt a legkönnyebb része a napnak, úgyhogy ezekkel a képekkel indítottuk. Nem árt ha van nálad egy létra, ha izgalmasabb perspektívát szeretnél. A fenti beállításokat létra tetejéről rögzítettem. Így tudtuk megoldani, hogy az egyik vízbeugrásnál nem látszik a medence széle.

2. Totál víz alatt

Természetesen GoPro. Viszont, amire nem gondoltunk, hogy ennél az eszköznél a víz alatti és feletti rész nem fog olyan szépen elválni, ahogy a moodboardon is látszik. Ez a rész egyébként mindenképpen két emberes. Amíg én a víz alatt komponáltam, a medence partjáról jelezték, hogy rendben van-e a kép vagy sem.

3. Félig a vízben

Az igazán kreatív része itt kezdődött a forgatásnak. Búvártok nélkül dolgoztunk,viszont egy ősrégi fotós trükköt alkalmazva az eredmény hasonlóan izgalmas lett.

  1. Először is szükséged lesz egy akváriumra, amibe belefér a kamera.
  2. Egy törölközőre, amire rápakolod a cuccot.
  3. És persze ragaszd le az üveg szélét, hogy ne vágjon és ne csússzon.
  4. Ezután kell majd egy kis segítség a bemászásnál.

Az élességállítás kicsit tovább tart, de semmi extra csak türelem kell hozzá. 

img_2899.jpg

 

Amire még figyelj az a víz torzító hatása. A felszínhez mérten bármi amit víz alatt fényképezel, nagyobbnak fog tűnni. Így a víz alatt és felett, egyszerre véve a teret, néha fura képek is születhetnek.

 Nálunk szerencsére nagyon jó lett a végeredmény és a megrendelő is imádta

 

 

Operatőr:

Balázs Dániel

Szólj hozzá!
Címkék: 2018 VLOG TREND WERK

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr8914115019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása