Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Benned melyik istennő lakik? Avagy női archetípusok és stílusok.

2023. április 06. 21:14 - suelknitwear

Héra, Artemisz vagy éppen Aphrodité? Melyik vagyok én?

Könnyed összeállításunkban az istennők személyiségéhez választottunk kreatív szetteket, ahol az adott istennő lenyomata valamilyen módon megjelenik az outfitben. 

Jean Shinoda Bolen japán származású amerikai pszichiáternő, a jungi iskola követője "Bennünk élő istennők" című könyvében, 7 istennővel azonosította a női alaptípusokat. A szórakoztató és egyben szakmai mű segít megállapítanunk személyiségünk meghatározó archetípusát és azt is, milyen mértékben van jelen a többi karakter. 

A mi kérdésünk edig az, hogy ezek a belső tulajdonságok vajon milyen mértékben hatnak öltözködésünkre? A könyv alapján megpróbáltuk megálmodni a 7 karakter szettjeit.

Melyik vagy te  és milyen szettet adnál az istennőknek?:)

Artemisz - A vadászat és a Hold istennője, a női függetlenség megtestesítője, célratörő ám néha kegyetlen. Az általában extrovertált és intuitív karakter nagyon jóban van édesanyjával és nőtársaival, jó nővér is. Leginkább a barátság és női szövetségek fontosak a számára. Erős hősnő, aki a férfiakkal inkább versengő és jellemző lehet az érzelmi távolságtartás és a tomboló düh is. 

Outfit: 

Határozott, ütős színek, kényelmes de karakteres ruhadarabok. Félvállas harcos megoldások, extrém színpárok, hűvösebb távolságtartó árnyalatok (pl.enciánkék).

dsc_3702-600x899.jpg

dsc_1682.jpg

dsc_1013-600x900.jpg

Athéné - A bölcsesség és a női mesterségek istennője, gyakorlatias, probléma megoldó stratéga, aki Artemisszel ellentétben a férfiakkal köt erős szövetséget. Támogatja a hősöket és legfontosabb karakter számára az édesapja. Az extrovertált, igazi gondolkodó nő gyengesége lehet az empátia hiánya vagy éppen a ravaszkodkó jellem. 

Outfit: Letisztult megoldások, finoman karakteres szettek, ami segíti a fókuszt. Nőies és elegáns. Harmonikus, analog színekben pompázó szettek. Akár föld színek.  

suel-szerelem-szett-17.jpg

 

dsc_7171.jpg

dsc_7111.jpgHesztia - A tűzhely és a templom istennője, a bölcs nő, a belső béke megtestesítője, a tűzhely örzője. Introvertált, érző és intuitív, aki kedveli az egyedüllétet, spirituálisan fogékony, de az érzelmi távolságtartás rá is jellemző lehet. 

Outfit:

Rejtőzködőbb színek és fazonok. Rendezett, harmonikus, monokróm szettek, akár oversized megoldások. Feltűzött haj, békét sugárzó összhatás.

dsc_4068.jpg

dsc_0888.jpg

dsc_7086.jpg

Héra- A házasság istennője, akinek legfontosabb társa a férje.  Az elkötelezett asszony, feleség, aki általában extrovertált, miközben képes egy életre elkötelezni magát egy ember mellett. Hűséges párjához, közben pedig féltékeny típus és a  bosszúszomjas düh sem áll távol tőle. 

Outfit - Színekben finom és nőies, mindenképpen lágy outfitek, amelyekben vonzó, de visszafogott lehet. A ház asszonya.

dsc_9699.jpg

dsc_6972.jpg

dsc_3805-600x899.jpgDémétér- az anya, a tápláló nő, akinek nincs fontosabb lányánál. A nagylelkű és nagyvonalú asszony, aki másokat mindig segít, így nagyon figyelnie kell a kiégésre, kimerülésre, önmaga túlhajszolásának elkerülésére. Gyakran anyáskodóvá válhat más kapcsolatokban is, a gondoskodás a legfontosabb számára. Nyugodt de ha lányáról van szó eget - földet megmozgatja, általában extrovertált.

Outfit: Praktikus, letisztult, nőies. Lehet olykor sportosabb, kiegészítőket mellőző összeállítás, ami önmagában is megállja a helyét.

 dsc_1778.jpg

dsc_9697.jpg

dsc_4945.jpg

Aphrodite - A szerelem és a szépség istennője. Kimondottan érző és extrovertált. Élvezi a szépséget és az örömöt, érzéki és kreatív, ám néha nehezére eshet a következmények mérlegelése kapcsolataiban. 

Outfit - Szexi, csábító, de kifinomult. Csipkék, intenzív figyelemfelkeltő színek, érzéki megoldások, vállakat, lábakat, női vonalakat megmutató ruhák.

dsc_6461-1-scaled.jpg

dsc_1737.jpgdsc_0263-600x898.jpgPerszephone- a sebezhető leánygyermek. Két legfontosabb személy az életében édesanyja és a férje, általában introvertált és érzékelő. Introvertált, akinek gyermeki énje felnőtt nőként is előtérben van, fogékony a környezetéből jövő ingerekre, empatikus és befogadó. Álmok megfejtője, fantázia világok mestere. Hajlamos lehet a nárcizmusra és könnyedén manipulálhat másokat. 

Outfit: Királylányos, visszafogott, csipkés, finom és gyermeki színek. Rózsaszínek, pasztell világ. 

dsc_7129.jpg

 dsc_0067-scaled.jpg

 dsc_7663.jpgA fenti leírások természetesen csak a felszínt kapargató, nagyon rövid, tömör összegzések. Színes karakterünket pedig pont a fenti istennők keveredése adja, illetve a különböző életszakaszokban domináló archetípusok  egymásutánisága. A képek illusztrációk a ruhákhoz.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr2418084642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása