Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

2020 a vállalkozónők éve?

2019. december 21. 21:55 - suelknitwear

Az idei év minden bizonnyal a nők éve volt.  Női szuperhősök, jedik, amazonok, szakértők, tematikusuk nőkről szóló sorozatok, magazin mellékletek, lázadó kislányoknak szóló mesekönyvek. A nők ma már az élet minden területén egyre intenzívebben jelen vannak, ezen felül pótolhatatlan munkát végeznek szerkesztőségekben, bíróságokon, nagyvállalati vezetőségi üléseken, iskolai osztálytermekben és bizony már hazánkban is egyre több sikeres női vállalkozóval találhatjuk szemben magunkat.

va_llalkozo_no_k_csillagzsuzsi_kicsik9.jpg

Igen, léteznek olyan nők, akik akaratuknak, kitartásuknak köszönhetően, kemény munkával, szorgalommal, sok-sok áldozattal maguk is sikeres vállalkozók. Kiválogattunk (a teljesség igénye nélkül) néhány olyan hölgyet, akik maguk erejéből, külső tőkebevonás nélkül lettek ismertek kis hazánkban. Ha ismersz te is hasonló inspiráló karaktereket, sikeres női vállalkozásokat, akkor írd meg nekünk kommentben! 

Festy InStyle -  Egyedül

festyinstyle_va_llalkozo_no.jpg

Több százezres követőtáborral rendelkező fashion blogger, akinek csillogó életét és mesés ajándékainak hadát sokan irigylik. De vajon tudod-e, hogy mennyi munka és küzdelem áll a több, mint 10 éves blog mögött? Rohonczi Anita, avagy ahogy ismerheted Festy, ma már a világ legmenőbb bemutatóira kap meghívókat, de 10 éve még térképészként dolgozott és szabadidejében, önszorgalomból, akkor még hazai minták nélkül (ő volt az egyik első magyar blogger) fejlesztette oldalát. 

Figyelt és tanult. Külföldi példákat követve építgette karrierjét, ahol számtalan buktató akadt és nem ritkán anyagi nehézségekbe is ütközött, de nem adta fel. Magyar bloggerként szintén az elsők között jelent meg a nemzetközi porondon. Eleinte kihívást jelentett bekerülni egy impozáns eseményekre, így marketingeseken keresztül próbálkozott, várolistákon pihent a neve és az sem volt rirka, hogy százasával írta kézzel a leveleket, hogy a nemzetközi tervezők közül akár egy is meghívja őt bemutatójára. De a szorgalom beérett.

Ma már olyan híres márkákkal működik együtt, mint például a Chanel, az Omega vagy a Louis Vuitton és idén megjelent első könyve is Hogyan legyél milliomos influencer címmel. Nem meglepő, hogy a reflektorfényben sok kritika éri és a könyv is kapott hideget, meleget. Szerencsére mindenki eldöntheti, kit követ, illetve kit nem. Egy azonban biztos. A fárdahatatlan munkát, kitartást és sikereket nem lehet elvitatni tőle.

Phi Kozmetikum – Amikor a barát támogat

phi_kozmetikum_va_llalkozo_k.jpg

A Phi kozmetikum két barátnő sikertörténete, ahol Rácz Mariann a termékfejlesztésért, Nagy Leia Timea a márka arculatáért, marketing kommunikációért és értékesítésért felel. Tökéletesen kiegészítik és inspirálják egymást évek óta. 

A kozmetikumok világában nem meglepetés ha nőkkel találkozunk. Ott volt Ilcsi néni és még sokan mások. Az azonban már igen ritka (reméljük ez változik), hogy nők, barátnők egymást támogatva, szövetségesként, veszekedések, rivalizálás nélkül, közösen építenek fel egy márkát a semmiből. Marianna okleveles fitoterapeuta, aromaterapeuta, Bach-virágterapeuta, termékfejlesztő és készítő, aki legkisebb gyermekének ekcémája miatt kezdett a termékfejlesztésbe, majd első körben családi rendeléseket teljesített. Barátnője Timi annyira lelkesen rajongott a termékekért, hogy egyik nap már egy kész webshoppal rukkolt elő, telis-tele Phi kozmetikummal.

Ennek már sok-sok éve és a márka azóta csak fejlődik szárnyal, jó példa az összefogásra, arra, hogy közösen sokkal nagyobb energiákkal és még izgalmasabb, eredetibb ötletekkel törhetünk utat magunknak olyan piacon is, ahol sok versenytárssal kell szembenéznünk.

Szafi – Párban, mégis önállóan

20190307_suel_1995.jpg

Burján Safira, avagy Szafi, táplálkozáskutató, gasztroblogger, a Szafireform és Szafifree termékcsalád megálmodója, aki saját egészségügyi problémái, allergiái miatt kényszerült belefogni "mindenmentes" termékek fejlesztésébe. Nem meglepő, hogy eleinte magán és párján tesztelte a termékeket, míg a paleo sütemény liszttel végül piacra is léptek.

Az eredetileg közgazdászként végzett vállalkozónő, párjával közösen építette fel a márkát, de minden egyes terméket maga kísérletezett ki, tesztelt le, a receptúrákat mind-mind neki és fáradhatatlan munkájának köszönhetjük. A termékfejlesztések során elsődleges volt a fogyasztói igények figyelembevétele, mert az igazi motivációja az volt, hogy valódi segítséget nyújtson másoknak is. A saját neve alatt futó márkák sikerének egyik titka a mögöttük rejlő lelkiismeretes munka, a legjobb alapanyagok, összetevők felkutatása, illetve a teljesen transzparens gyártás és kommunikáció.

Ma már franchise üzletekkel is büszkélkedhet és a jövőben is egyre több helyen fogunk találkozni Szafi ételbárokkal, ahol bűntudat nélkül pizzázhatunk akár nap, mint nap.

Süel – Anya, lánya, generációk.

va_llalkozo_no_k_csillagzsuzsi_kicsik7.jpg

Azt mondják a családi vállalkozások ritkán élnek túl több évtizedet, hiszen sokan tönkremennek az alapítók visszavonulásával, vagy az is előfordul, hogy a következő a generáció érdeklődés hiányában nem viszi tovább a márkákat. Van azonban olyan üdítő példa is kis hazánkban, ahol az anya, aztán lánya is hasonló lelkesedéssel építgeti, fejleszti a vállalkozást. 

A rendkívül színes és bohókás kötött világáról ismert Süel is ilyen. Sok válságot és átalakulást élt túl a majdnem 30 éves márka, ahol 10 éve már az újabb női generáció is besegít a tervezésbe, fejlesztésbe, márkaépítésbe. Egy kereskedelmi főiskoláról érkező, kötött szakértő anyuka és egy közgazdász lány szuperpárosa. Nemcsak a termékeiket viselik sokan, de nőket támogató programjaik is különösen kedveltek a törzsvásárlók és rajongók körében. Éves jótékonysági vásárok, nők elleni erőszak köré font kampányok, inspiráló nőket felkaroló eseményeik mind- mind színesítik, az amúgy is karakteres márkát.

Nem véletlen, hogy olyan szinésznők, müsorvezetők, olimpikonok is képviselték őket, mint Jordán Adél, Tompos Kátya, Jakabos Zsuzsi, Horváth  Éva vagy éppen Hevesi Krisztina.

Bernschütz Mária generációkutató szerint a titok itt abban rejlik, hogy a különböző generációk látják egymás erősségeit, felismerik, hogy mit tanulhatnak kölcsönösen egymástól, mi a közös cél és  ezekre fókuszálnak, ahelyett, hogy a különbözőségeken vitáznának. 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: 2020 2019 LIFE

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr315354988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása