Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Fotósorozat családon belüli erőszak túlélőivel.

2017. november 05. 12:12 - suelknitwear

Október 28-án, hajnal 3:30-kor csörgött az órám és abban a pillanatban ki is ugrottam az ágyból, hogy időben érkezzek az év utolsó, de annál izgamasabb Süel fotózására.

suelcharity_89.jpg

" A  színek a ruhádra valók..." kampányunk fotóit készítettük el napfelkeltében, méghozzá a Lánchíd közepén. Nehezített terepen, autók között, borzalmasan hidegben, őrületes szélben, hétköznapi nőkkel, akik még sosem pózoltak ilyen formában kamerák előtt. Viszont a drámai cím ellenére, végtelenül pozitív hangulatú fotók készültek és nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget!

Szóval nem volt könnyű, de mégérte:)

suelcharity_141_v6.jpg

Aki nem ismerné még jótékonysági programunkat, annak most vázlatosan bemutatom az egészet, hosszasabban pedig itt meséltem a projektről.

- Negyedik alkalommal rendezzük meg jótékonysági műhelyvásárunkat.

- Minden évben november 25-én , a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján.

- A vásár kedvezményezettje minden évben egy női jogokat védő, női jogokért küzdő szervezet (PATENT vagy NANE).

- A vásáron teljesen kifutó termékekhez, enyhén hibás pulóverekhez és prototípusokhoz juthatsz hozzá kedvezményes áron.

- A vásárt megelőző kampány (amiben a vásárt népszerűsítjük)  arcai, családon belüli erőszak túlélői (minden évben, újabb és újabb önként jelentkezők).

-A kampány szlogenje " A színek a ruhádra valók...", ami utal a múltbéli sérülésekre, illetve összakapcsolja színes márkánkkal, a Süel világgal az eseményt.

- Az intenzív színek és a páncélszerű kötöttségek megvédenek, csakúgy, mint a szervezetek, akiket segítünk! Telefonálj bátran, ha segítségre szorulsz! NANE: 06-80-505-101 

 

suelcharity_201_v2.jpg

Tehát 2017-ben is öt túlélő lesz a Süel márka nagykövete a kampány ideje alatt. Hajni, Tündi, Era, Évi és Gabi, akik példát mutatnak más hasonló helyzetben lévő nőnek, hogy igenis lehet élet az erőszak után is. 

Miért hívjuk a lányokat túlélőnek?

Minden évben felmerül ez a kérdés a környezetemben, hiszen kivülállóként, gyakran az áldozat szót használjuk. Ne tedd! Az áldozat még mindig benne van valamilyen formában a helyzetben (ha nem is testileg, de lelkileg még érintett, nem gyógyult meg). A túlélő kifejezést a segélyszervezetek tanították nekünk, utalva arra, hogy az érintettek igenis kilábaltak egy nehéz helyzetből és már jól vannak. Ezek az apróságok is fontosak, hiszen a szavak ereje óriási.

 

suelcharity_282_v3_1.jpg

Hasonlóan az eddigi évekhez, a háttér szürkeségével akarjuk kontrasztba állítani a lányok intenzív, mondhatni kedvesen harcias színes szettjét. Csavar a dologban, hogy az eddigi statikus képekkel ellentétben szerettem volna, hogy egy városi "kifutón" vonuljanak a lányok. A mozgás dinamikájában  rejlő erőt lencsevégre kapva, egy kicsit még határozottabb pillanatban elkapva a szereplőket. 

suelcharity_479_v3.jpg

A kampányt imádjuk mi is és a lányok is...<3

" Szia Zsuzsi!

Nekem hatalmas élmény volt a fotózás, a csodaszép smink, a vidám ruha- most is a pulcsidban vagyok! - hogy úgy éreztem kicsit körülöttem forog a világ ;) így is tudnék kinézni...??? 
Elhatároztam, hogy megtanulom kisminkelni magam és megpróbálok sokkal többet kihozni magamból-mintát mutatva a lányaimnak.
Örök élmény, nagyon köszönöm!!!
Kíváncsian várom a fotókat :) "

"Zsuzsi ! Nagyon szuper lett ! Olyan boldog vagyok ! Köszönöm .puszi"

 

"Draga Zsuzsi nagyon tetszik. 
Ez en vagyok egy szabad es bekes harcos."

 

"Jaj de jó,kiváncsian várom:) 

Én köszönöm még egyszer, hatalmas élmény volt nekem és örülök,hogy megismerhettelek:)"
És a végére egy kis videó, hogy érezztek ti is a szelet...

A színek a ruhádra valók, vértezd fel magad velük!

Jótékonysági Műhelyvásár 

2017. November 25.

Süel- Deák Ferenc u. 17.

17:00-21:30

 Fotó: Túri Márton

Smink: Deák Veronika

Videó: Ébner Dávid

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr7413156348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2017.11.05. 20:51:07

Ezzel a "erőszak, zaklatás," fogalmakkal óvatosan kellett volna mindenkinek vagdalkozni. Olyan elmebej indult meg amit nehéz lesz kordában tartani.
A télapó nem kerülhet testi kontaktusba a gyerekekkel....... A "női praktikának" mondott hisztéria nem viselheti meg lelkileg a férjet, egész családot???

suelknitwear 2017.11.05. 20:57:54

@bkkzol: Szia! A programban resztvevo lanyok a NANE egyesuleten keresztul erkeztek hozzank. Valoban komoly traumakon estek at, de azt gondolom, hogy ezt sem nekunk, sem nekik nem kell bizonygatniuk. Biztosithatlak, hogy nem vagdalkozik senki, vagy dobalozik feleslegesen sulyos szavakkal. Abban termeszetesen igazad van, hogy egy ferfit ugyanugy bantalmazhatnak, vagy eppen terrorizalhatnak verbalisan. Ez ugyanolyan elitelendo. A hiszti azt hiszem nem sorolhato ide ( nemtol fuggetlenul). A telapo pedig remelem sok szaloncukrot ad minden gyereknek es ez sosem lesz zaklatas...

SadRedBucket 2017.11.06. 09:05:31

@suelknitwear: azzal, hogy csak felnott noket jelenitetek meg a kampanyotokban a csaladon beluli eroszak elszenvedoit diszkriminaljatok. a legtobb aldozat gyerek, ezen belul is fiu gyerek. alsagos, kepmutato a kampanyotok. kihasznaltok par "tulelot", de a tobbit otthagyjatok az ut szelen. szegyelljetek magatokat.

suelknitwear 2017.11.06. 09:16:55

@SadRedBucket: Szia!
Valoszinuleg nem vetted eszre, hogy mi alapvetoen egy kizarolag noi ruhakat gyarto ceg vagyunk. Tehat nem non-profit szervezet es sajnos nem a mindenhato. Mivel noknek keszitunk ruhakat, igy a tarsadalmi szerepvallasunk foszereploi is nok. Talan ez logikus.
A tulelok maguk jelentkeznek egy noket segito szervezeten keresztul. Mi a szervezetet tamogatjuk, akik senkit sem hagynak az ut szelen. Jo lenne ha egyre tobb tulelo merne vallalni az arcat, de gondolom tudod, hiszen tajekozott vagy a temaban, hogy igen gyakran meg benne vannak a helyzetben, illetve szegyenlik magukat, igy fel sem merul, hogy egy ilyen kampanyban reszt vegyenek.
Nagyon remelem, hogy egyre tobb olyan ceg lesz, akik hasonlo programokat talalnak ki, szerveznek meg a sajat mukodesukon kivul, akar olyat is, ahol gyerekeket, illetve fiu aldozatokat segitenek. Mi jo peldat mutatunk, erdemes eszrevenni a jot. Udv: Suel

czinimini 2017.11.06. 11:50:08

Nekem jobban tetszik a film, ahol megmaradtak a meleg fények a háttérben. Tudom, divatos ez a szürkítés, de nem szép, és nem ad hozzá a fotóhoz. A kampány tetszik, és a vagány nők is a színes ruhákban. :)

Mentol frász 2017.11.06. 11:50:21

BKKzol-al értek egyet: az USA-ban nem most kezdődött a téma, és mára a világ egyik legprűdebb nemzete lett, ahol szigorú szabályok közé szorítják testi kontaktot.
Persze, mondhatjuk, hogy az amerikaiak amúgy is hülyék, de valahogy azzá váltak...

Medgar 2017.11.06. 11:50:44

Szép, látványos bullshit.

suelknitwear 2017.11.06. 11:52:57

@Medgar: Szia! Szerencsere az adomany, amit adunk a vasar vegen nem az :). Es sokat segit a NANE-nak.

SadRedBucket 2017.11.12. 23:02:09

Na, jó, ott a pont. :)
süti beállítások módosítása