Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

A merész babakék a modern hercegnők színe

2017. február 12. 09:55 - suelknitwear

Gábor Zsazsa elhíresült mondása óta tudjuk, hogy a reflektorfényben lévő nőkről mindegy, hogy mit, csak beszéljenek. Azzal, hogy néhány vezető divattervező visszautasította, hogy Melania Trump-ot öltöztesse férjének sokat vitatott kijelentései és politikai színvallása miatt, az új First Lady egy ellentmondásos, megosztó szereplője lett a világnak és azon belül a divatiparnak is.

Egy biztos, a divatvilág felfigyelt Mrs. Trump-ra, aki az elnöki beiktatásra egy babakék Ralph Lauren együttest vett fel azonos színű cipővel és kesztyűvel, sokak szerint ezzel tisztelegve a legendás stílusú korábbi elnökfeleség, Jackie Kennedy emléke előtt. Visszahozott ezzel valami nosztalgikusat, klasszikusat, egyúttal valami üdítően újat a divatba. Megjelenése elegáns és visszafogott volt, akárcsak egy hercegnőé (természetesen ettől még nem kell szeretnünk vagy éppen nem szeretnünk, de azt aláhúzhatjuk, hogy a ruha remek választás volt).

gettyimages-632184310.jpgMichelle Obama és Melania Trump. (Getty)

Merész választás volt ez a babakék együttes, hiszen valamiért kevesen merik hordani akárcsak egy pulóver vagy ruha erejéig is ezt a színt; legalábbis egy bizonyos kor felett a többség a nagyobb biztonságot nyújtó szürkéhez, feketéhez vagy sötétkékhez nyúl. A tinik körében ráadásul még mindig a fekete dívik. Pedig milyen izgalmas ez a halványkék szín így, az azonos színű kiegészítőkkel együtt! Képzeljük el ugyanezt a szettet, ugyanolyan színű cipővel és kesztyűvel, ahogyan Melania viselte; milyen lenne ugyanez a ’matchy-matchy’ összeállítás feketében vagy bármely más sötétebb kék árnyalatban? Nem működne! Ez így volt telitalálat.

Ha a többi kék árnyalattal vetjük össze, akkor például az energiát sugárzó királykékkel szemben a világoskék nyugalmat áraszt és a béke, a megértés jut eszünkbe, ha meglátjuk. A sötétebb kék ruházat komolyabbá, akár komorabbá teszi a külsőnket, míg a babakék árnyalat légiesebbé, lágyabbá varázsolja a megjelenésünket. Ne felejtsük el, hogy Hamupipőke báli ruhája is ebben a színben pompázott!

img_8969.JPG

Ruha lelőhely: Süel- Mammut I.

Szerintem minden korosztály bátran viselheti a világoskék árnyalatot, mert különleges és klasszikusan nőies, lágy hatásával mind egy kicsit királylánynak érezhetjük magunkat benne. Érdekesség, hogy a divat folyton megújuló, szezonális színpalettájának idén is hangsúlyos szereplője ez az árnyalat, annak ellenére, hogy 2016-ban a "Serenity" kék már sok nő gardróbját meghódította.  

Tipp:

A babakék színt az arc közelében egy sál, kendő, vagy éppen egy kámzsás ruha formájában is érdemes kipróbálnunk, hiszen nagyon jótékony hatású, felderíti az arcot és szinte kisimítja a ráncokat.

 

img_8968.JPG

Kámzsás ruha: Süel

 

Macher Vera 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr4912250532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása