Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Gucci Garden

2018. február 09. 16:14 - suelknitwear

 

img_8892_1.jpg

Január elején nyitott meg egy újabb világmárka, gigantikus (vagy legalábbis annak beharangozott) különleges üzlethelyisége és étterme Firenzében, a Gucci Garden és a Gucci Osteria.

A divatkiállítások fénykorát éljük. Nagymultú divatházak egymással versengve vezetnek minket végig márkájuk történetén, a tervező életén, mutatják be különleges ruhakölteményeiket vagy éppen tervezési folyamataikat. Ennek folytatása a márkák "kiterjesztése", és a haute couture után az haute cuisine birodalmából való részesedés.

Ilyesmi lenne a Gucci Múzeum illetve az alatta megnyilt Gucci Garden és Gucci Osteria különleges világa.

img_8893_1.jpg

img_8896_1.jpg

 

img_8898_1.jpg

Piazza della Signorian található az egész komplexum és elsőként a Gucci Gardenben találjuk magunkat, ami tulajdonképpen egy speciális bolt. Elméletileg olyan ruhákat találunk itt, amelyeket kifejezetten ebbe az üzletbe gyártottak és csak annyi van belőle az egész világon, amennyit itt látunk. Ezt egy kedves idegenvezető/eladó meséli el a kertbe belépve. A kert alapvetően két terem és inkább egy drága souvenir boltra hasonlít.

Számomra a legnagyobb érdekesség a kézzel festett próbababák sora, amely a bal oldali teremben fogad minket.

A Gucci Múzeum a kert fölött található, belépő 8 EUR. Két színten, összesen négy kisebb teremben. Ahogy azt írják is, nem akarják bemutatni a teljes Gucci sztorit, inkább egy pszichedelikus vagy szürreális világba kalauzolnának minket, ami a valóság és a képzelet határán mozog, sok- sok Gucci motívummal fűszerezve.

img_8902.jpg

Nagyon kevés ruhát találunk a múzeumban (max 20 db szett) és valamivel több táskát egy külön teremben. Az 1960-70 között készült rajzok érdekesek, de igazából semmi koncepció nincsen a kiállításban. Mármint olyan, ami követhető, értehető vagy lineáris:).  Ezt el kell engedni és élvezni a látványt. Vannak vetítések a falakon (össze- vissza), vannak nagyítok, amikben olyan állatokat nézegethetünk, amelyek megtalálhatóak a ruhákon (ikonikus karakterek, kígyó, tigris, majom). 

Kalandunk végén egy vetítésen vehetünk részt, ahol egy igen modern alkotásban mélyedhetünk el. Nagyjából hat, James Deannek öltözött autószerelő kalandja egy kék autóval. Roppant szórakoztató volt, bár sokan távoztak vetítés közben, jómagam azóta is gondolkozom az értelmén:).img_8904.jpg

A Gucci Osteria igazán érdekes lett volna, hiszen a három Michelin-csillagos Massimo Bottura a séfje. Nyitás napjától próbáltam foglalni, vagyis érkezésem előtt két héttel kezdtem neki. A telefont soha nem vették fel sem nekem, sem a helyi ismerőseimnek. A boltban (Gucci Garden) "megtudtam", hogy telefonon kell foglani... :D

Összességében azért érdemes megnézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr3513632996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása