Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Az 5 érzék színe: a vitathatatlanul vitalizáló zöld

2017. január 06. 12:06 - suelknitwear

Mi nők mindenhol az esztétikumot keressük, szeretjük szép tárgyakkal körülvenni magunkat és a tavasz közeledtével még inkább szeretjük frissíteni a ruhatárunkat, szépítgetni az otthonunkat. Akik nagyon unják már a hideg telet, azoknak jó hír, hogy 2017-ben újra hódít a zöld, főleg az élénkebb árnyalatai, mint a ,greenery’ vagyis a lombzöld, amit a Pantone az év színének választott. Ennek hatására az élénkzöld árnyalatok uralják idén a divat-és a lakberendezési üzleteket. De mitől olyan üdítő ez az árnyalat? A zöld szín a megújulásra, a tavaszra emlékeztet és szinte minden érzékünkre pozitívan és nagyon intenzíven hat.

suel_blog_greenery_3.jpg

Egy szippantás a jóból

Az élénkzöld a természetet hordozza magával és arra késztet minket, hogy jó nagyot szippantsunk a levegőbe és ezzel erőt nyerjünk.

suel_blog_greenery_4.jpg

Mintha angol gyepen lépdelnél

Néhány hete lecseréltem az uncsi barna fürdőszobaszőnyegünket egy puha lombzöld kilépőre és ugyan az ovis lányom eleinte kikérte magának, mert ’nem látszanak rajta a talpinca nyomok’, ahogy kilép vizes tappanccsal a kádból, mégis hamar megszerette, minthogy tényleg olyan érzés, mintha egy valódi, puha gyepre lépne az ember.

Ebben a színben az is jó, hogy unisex, fiúsnak és lányosnak titulált árnyalatokkal is szépen harmonizál. A gyerekszobába tehát érdemes élénkzöld játéktárolókat beszerezni, vagy akár a gyerekek ruhatárába egy-egy üdítő zöld felsőt vagy ingecskét becsempészni.

suel_blog_greenery_2.jpg

A látványával nem lehet betelni

Mielőtt azonban rohannánk a saját ruhatárunkat vagy a lakásunkat az év legtrendibb színébe borítani, érdemes megfontolni, hogy hogyan vigyük be ezt az üdítő árnyalatot a meglévő palettánkba úgy, hogy később se bánjuk meg a választásunkat és passzoljon a saját stílusunkhoz.

Ha nem merjük a teljes nappalinkat élénkzöldre festeni, elég egy-egy stratégiai ponton elhelyezett élénkzöld dísztárgy, egy jól látható helyen kirakott dekoratív kis zöld kaspó, egy új képkeret, akár egy trópusi pálmafás díszpárna vagy egy gusztusos lime mintás terítő az étkezőasztalra.

suel_blog_greenery_7.jpg

Ugyanígy az öltözködésnél is, ha valaki tetőtől-talpig azért nem zöldellne, de vágyik egy kis energiadús zöldre, akkor érdemes egy-egy ragyogó árnyalatú kiegészítőt választania, egy szép sálat, fülbevalót vagy ami szerencsére újra menő: egy élénk színű harisnyát, a smaragdtól a lime-ig most minden trendi, ami zöld.

suel_blog_greenery_1.jpg

Én mindig imádtam a színeket, a zöldet különösképpen és folyton azt hajtogatom, hogy ráérek idős koromban feketét vagy szürkét hordani, de szerintem akkor is a színekre voksolok majd. :D Szóval engem különösen feldob, hogy sok zöldet látunk idén a nemzetközi, illetve a magyar divatmárkák közt is. suel_blog_greenery_5.jpg

Budapesten érdemes bekukkantani a Süel bármelyik üzletébe, ami egy igazi szivárvány birodalom, szemet gyönyörködtető színű kötött kollekcióival. Nagy kedvencem a fűzöld deréktól bővülő egybeszabott ruci vagy a türkiz fonallal kevert poncsó. De a kevésbé merészek is találnak az egyéniségükhöz illőt, szép körsálakat vagy csinos, kötött, zöld topokat, amik remekül mutatnak egy fekete zakó alatt és irodai viseletként is megállják a helyüket.

 

img_5927.JPG

Tipp: Ha az arcunkhoz közel nem érezzük úgy, hogy jól állna az élénkzöld, akkor viseljük más színekkel kombinálva vagy egy-egy kiegészítő formájában. A lényeg, hogy merjük élénk zöld színnel dekorálni magunkat vagy az otthonunkat, hiszen vitathatatlanul vitalizáló hatása van és idén menő is!

img_6952a.jpg

 
Fotók: Pinterest, Süel
 Macher Vera

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: TREND Greenery

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr8212104259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása