A bloghoz tartozó Facebook oldalon már említettem, hogy sallangmentes, egyszerű és érthető videosorozatot indítottam a whiskyről, amiben egyelőre alap dolgokról beszélek, röviden.
A whisky és úgy általában a párlatok körül még mindig sok a bizonytalanság - mit igyak? Hogyan igyam? Ez most akkor sznob vagy sem? - bár most már stabilan megvan az a réteg itthon, aki magabiztosabban mozog a prémium párlatok világában és talán az átlagfogyasztókat is sikerült, sikerül egy kicsit terelgetni. Ha más nem, azoknak a bároknak, ahol egyre szélesebb a párlatkínálat. Nemcsak a fővárosban, hanem az ország más szegleteiben is. Budapesten már jó ideje masszív mezőnye van azoknak a helyeknek, ahol a hazai viszonylathoz képest grandiózus mennyiségben tudunk prémium italokat és koktélokat kóstolni. Nekem még egy igazi, skót jellegű whiskybár hiányzik a térképről, bár tudok olyan helyet Budapesten, ami erősen közelít e felé.
Aztán persze lehet, hogy nem jól látom.
Vannak itthon, akiknek a harsányabb kifejezésmód a stílusuk és az influenszer-közeget élő fogyasztókhoz szólnak, megint mások a filozofikusabb oldaról közelítik meg a dolgokat és a geekek a célcsoportjuk, de én azokhoz kívánok szólni, akik egyszerűen csak szeretnék megismerni, hogy tulajdonképpen mi is maga a whisky. Hogyan és hol készül, mit érdemes tudni a történetéről, a készítéséről, az azt övező tévhitekről, szokásokról. Olykor a tudományosabb oldalról nyaldosva, olykor csak felszínesen, öt-hat percben áthadható lényeges pontokba szedve, de mindenképpen higgadtan és alázattal közelítve a téma felé. Van itthon kereskedő és szakértő, nem is egy, de valahogy ez a téma még mindig nincs ilyen formában tálalva, míg hasonló boros tartalom tucatszám jön szembe bármelyik platformon. És bár a prémium párlat más világ, azért elég sok közös van a két univerzumban.
Nem kenyerem az önreklám, csak az egészséges mértékben, így nem marad más hátra, mint a Youtube csatorna linkje:
https://www.youtube.com/@simplewhisky
Kövess, iratkozz fel és oszd meg, amennyiben tetszenek a videók!