Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Méret nélkül? - Ajándékok, amivel egy pasi sem hibázhat.

2019. december 02. 09:20 - suelknitwear

Év közben egy csomó ötletünk támad, hogy szeretteink milyen ajándéknak örülnének karácsonykor, de ahogy közeledünk az ünnepekhez, valahogy egyre kevesebb marad meg belőlük és a végén egyszerűen semmi sem jut az eszünkbe. December 24-én tipikusan sok férfi vásárolna még az utolsó pillanatban is, keresve a megfelelő darabokat, miközben vajmi kevés információjuk van a méreteket illetően, így a végén az ajándékozott és az ajándékozó is szomorúan állhat a karácsonyfa alatt.

_dsc5171.jpgJó megoldás, hogy elkerüljük a mellényúlásokat, ha méret nélküli darabokat választunk, így már csak a színárnyalaton kell gondolkodni. 

Sapka

Ahogy beköszönt a tél kötelező ruhadarabbá válik. Azon kívül, hogy tényleg segít melegen maradni, megkoronázhatja az outfittünket is. Olyan ez, mint Gombóc Artúr csokijai, csak itt van sportos, buggyos, színes, bojtos, strasszos, szőrös… és még sorolhatnánk.

Sál 

Szinte nincs olyan ember, aki ne dobna fel egy sálat a téli nagy hidegben. Van, aki szereti, hogy beleolvad az öltözékébe és klasszikus sötét árnyalatokat választ. De van, aki szereti, hogy a sál uralja az öltözékét. Formavilágát tekintve idén a körsálak és az óriás hosszú sálak a legtrendibbek.

Stóla

Ha a spaka- sál kombinációt unalmasnak találod, akkor íme a stóla. A legegyszerűbb öltözéket is fel tudja dobni egy ilyen ruhadarab, amit akár kabáton kívül is viselhetünk. Igazán izgalmas változataival találkozhatsz a boltok polcain és mind hordoz magában egy némi eleganciát.

Poncsó

24898853_1946615962033190_57758323_n.jpg

A legklasszabb ruhadarab, amit csak felkap az ember és már megy is. Teljesen kortalan és testalkattól független. Kabáton belül és kabáton kívül is lehet őket hordani, így télen is remekül kihasználható.

Oversized darabok

Ezek azok a pulcsik, kardigánok, bővebb kötött ruhék, amiket tényleg mérettől függetlenül mindenki hordhat, hisz pont ez a lényegük. Lezser, rendkívül kényelmes viseletek, de igazán szexi outfittet is lehet belőlük kreálni, mondjuk egy szélesebb őv segítségével.


 

 

Szólj hozzá!
Címkék: TREND OUTFIT

Hamarosan indul a 16 akciónap. Tegyél te is a nők elleni erőszak ellen!

2019. november 18. 12:15 - suelknitwear

szinekaruhadravalok1.jpg

A 16 Akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

A nemzetközi eseménysorozatokhoz hasonlóan hazánkban is több egyesület, magánszemély és vállalkozás szervez  jótékonysági programokat a valóban aktív, 16 nap alatt.

szinekaruhadravalok6.jpg

Bátorság, erő, szabadság, önbizalom, többek között, ezek körül a hívószavak körül forgott idén a “Színek a ruhádra valók” kampány fotózása, mely a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet. A kampány a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján megrendezésre kerülő jótékonysági műhelyvávásárban csúcsosodik ki, melyet az egyedi kötött világáról ismert, budapesti márka, a Süel szervez immáron hatodik éve.

A vásár adómentes bevételét 2019-ben a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület ) kapja. Céljuk, hogy az adománnyal segítsenek a családon belüli erőszak áldozatainak, illetve felhívják a figyelmet a problémakörre.

szinekaruhadravalok3.jpg “Bár az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapott a leginkább nőket és gyerekeket érintő, családon belüli erőszak, sajnos a számok még nem javultak. A Magyarországon az elérhető statisztikák szerint havonta legalább 3 nőt meggyilkol férje, élettársa, barátja esetleg alkalmi partnere és minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaznak.

A MeToo mozgalom lökést adott annak, hogy többen merjenek telefonálni, segítséget kérni, illetve, hogy a segélyszervezetekre is több figyelem irányuljon, de statisztika szintjén még nem érezzük a változást. A Süel programja egyedülálló abból a szempontból, hogy nem csak pénzbeli támogatást nyújt, de a túlélőket is bevonva a kampányba valóban erőt, példát mutat és inspirál.” Írta Ötvös Veronika a NANE szóvivője.


szinekaruhadravalok2.jpg

A 2014-ben induló program a tervező, Csillag Zsuzsi, saját ötlete nyomán valósult meg, és már az előző 5 évben is rendkívül nagy sikert aratott a vásárlók és a támogatott szervezetek körében. A vásár most már elengedhetetlen része, mondhatni fő pillére a márka társadalmi szerepvállalásának, ami ilyen hosszú távon, intergráltan igazi kuriózum. Az előző öt évben több, mint másfél millió forintot adományoztak a nemes célra. Idén egy olyan anyag összeállítására szánják a pénzt, ahol az anyát érő bántalmazás gyerekekre gyakorolt hatását mutatják be.

szinekaruhadravalok4_1.jpg

Különlegessége a vásárt megelőző kampánynak, hogy nagykövetei túlélők, azaz olyan nők, akik már átélték a családon belüli erőszak valamilyen formáját és most először vállalják arcukat és a múltjukat a nyilvánosság előtt. A szlogen „A színek a ruhádra valók...” utal a túlélők múltjára és szorosan kapcsolódik a márka egyedi színvilágához.

A vásárt megelőző kampány fotózás évek óta nagy kíhívás elé állítja az összes résztvevőt. A segélyszervezetek a toborzásban segítenek, a márka kreatív csapata a nyitott és elfogadó légkörért vállal kezességet, a túlélők pedig végtelen bátorságról tesznek tanubizonyságot azzal, hogy felvállalják arcukat a nyilvánosság előtt, miközben gyakran egy szatyorral a kezükbe, épphogy csak elmenekültek a múltjuktól.

 A program szintén része a 16 akciónapnak. A teljes programsorozatot, mely a Néma Tanúk Felvonulásával indul itt tekinthetitek meg:

https://16akcionap.org/

 

Szólj hozzá!

Extrém divatfotókról beszél hozzánk a slammer lány

2019. október 27. 22:53 - suelknitwear

 

73284054_935167130190286_6775387097864863744_n.jpgKemény Zsófi slammer, költő, író, aki nemcsak tehetséges, hanem elképesztőn dögös is

csillagzsuzsi_keme_nyzso_fi2.jpg

A tehetség talán nem meglepő, hiszen édesapja Kemény István József Attila-díjas magyar író, költő, édesanyja Szirmay Ágnes írónő. Ám egy dolog a családi “örökség” egy másik pedig a művek mögött álló munka és kreativitás, amikett Zsófi nem spórol ki soha.

csillagzsuzsi_keme_nyzso_fi4.jpg Legutóbb viszont egy másik, mondhatjuk ritkán látott oldalát mutatta meg nekünk. A Ráday-kastely barokk stílusú falai között lépdelt festmények között, egyedi ruhákban pompázva.

csillagzsuzsi_keme_nyzso_fi1.jpg

Egy magyar tervező Csillag Zsuzsi felkérésének tett eleget, ahol a tervező saját festményei alapján készült darabokat kapták lencsevégre a különleges helyszínen.

csillagzsuzsi_keme_nyzso_fi3.jpg 

„Mikor Zsófi megkérdezte tőlem, hogy nem gond-e, hogy ő nem modell, azonnal tudtam, hogy jól választottam. Én pont ilyen „nem modellekkel” szeretek dolgozni, akikben van valami spiritusz és kívül- belül különlegesek.

Aztán meghallgattam a sztereotípiákat kifigurázó dalba szőtt versét[1] és éreztem, hogy a legjobb választás a kollekció bemutatására, melynek minden darabja egy kísérlet az anyaggal, ahogy az ő alkotásai a szavakkal. Különböző felületekre és alapszínekre nyomtuk rá az Élet fája című festmény tükrözött grafikáját és a végeredmény egy igazán királynői minta és színvilág, telis tele pozitív energiákkal.”

csillagzsuzsi_keme_nyzso_fi6.jpg

A valóban különleges hangulatú képeken, varázslatosan szállnak a festményt életre keltő anyagok. Izgalmas fényjátékok, sejtelmes pillantások teszik fel a pontot az i-re.

" Az egész stáb kedvenc pillanata volt mikor Zsófit a csillárokon átszűrődő fényszivárványba ültettük, ami a következő idézetet húzta alá. Napfény váltja fel a felhőket, és öröm a bút. Ennél jobb befejezése nem is lehetett volna  a projektnek." Írta a tervező, Csillag Zsuzsi

csillagzsuzsi_keme_nyzso_fi5.jpg 

[1]

...

A kedvenc italom, a kedvenc pia

a jó öreg sztereotí-pia.

Ugye nő vagyok, mert vezetni nem tudok,

Meg a felsővezetékben úgyis elbukok.

 

Vagy szép vagyok, vagy okos. Ezzel meg vagyok lőve,

de inkább okos lehetek, mert nem vagyok szőke.

Hosszú láb? Nem kígyó (az Éva-bűvölő),

ha azt mondom a nő is ember: férfigyűlölő.

 

Magas vagyok, biztos nehezen pasizom,

mivel mikor épp nem modellkedem,

hátrafele zsákolva kosarazok

ki mindenkit, aki nem kell nekem.

...

Részlet: Kemény Zsófi - Megint ugyanaz a szöveg

74209270_935120090194990_1542921766492438528_n.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: TREND

Az élet fája - WERK

2019. október 26. 10:37 - suelknitwear

Hamarosan fantasztikus képekkel érekzünk, amelyeket a péceli Ráday - kastélyban fotóztunk egy fiatal magyar irónő, slammer főszereplésével. Kemény Zsófi volt a modellünk és imádtuk.

su_el_festme_nyanyag_18002600mm-u_j-1_copy.jpg

Nem újdonság, hogy festményeket láthatunk anyagokon, de nekem mégis a legkedvesebb kollekció, hiszen a saját művem, ami hónapokig készült került nyomás alá. A nyomatok minőségére pedig különösen büszke vagyok, igazán szuper anyagokkal rukkoltunk elő.

_gjp7425.jpg

A festmény, amiből az alapanyagok születtek már sokak számára ismerős lehet, ugyanis idén január óta lóg a falamon és sok-sok idő volt mire a grafikussal közösen megálmodtuk, milyen tükrözésekkel, módosításokkal vigyük fel anyagokra a művet.

_gjp7450.jpg

Aztán fixáltuk a színeket, legalábbis a grafikán és utána választottam ki a kollekcóhoz passzoló anyagokat. Pamut a kényelmes vonalért, műselyem az elegán fényes hangulatért, velúr hatású vegán bőrök a kifinomult és tudatos választásért és végül egy steppelt pufi anyag a vagány színes téli világ kedvéért.

img_6655.JPG

Az anyagok jellegéhez a festményekkel teli kastélyos tündérmese passzolt, ami már régóta lebegett a szemem előtt. 

img_6934.JPG

Kezdődik. Isteni fényeink voltak. 

Mikor Zsófi megkérdezte tőlem, hogy nem gond-e, hogy ő nem modell, azonnal tudtam, hogy jól választottam. Én pont ilyen „nem modellekkel” szeretek dolgozni, akikben van valami spiritusz és kívül- belül különlegesek.

Aztán meghallgattam a sztereotípiákat kifigurázó dalba szőtt versét[1] és éreztem, hogy a legjobb választás a kollekció bemutatására, melynek minden darabja egy kísérlet az anyaggal, ahogy az ő alkotásai a szavakkal.  

img_6943.JPGMinden darabon máshogy szabtuk a mintát, így az egész tényleg egy kísérlet.

img_6953.JPG

Ági hajat igazít. Ezt ötpercenként kellett ismételni:)


img_6955.JPG

Hogy milyen Süel színekkel passzol a festmény? Pl.: zsályával, okkerrel, tengerrel, naranccsal, barnával...

 

Képek hamarosan...

Ruha: Csillag Zsuzsi

Fotó: Ajkai Dávid

Smink: Szabó Dorisz

Retus: Szalmás Luca

Styling: Süel - Csillag Zsuzsi, Laczkó Ágnes

Cipő: CCC bags & shoes

Modell: Kemény Zsófi

 

[1]

A kedvenc italom, a kedvenc pia

a jó öreg sztereotí-pia.

Ugye nő vagyok, mert vezetni nem tudok,

Meg a felsővezetékben úgyis elbukok.

 

Vagy szép vagyok, vagy okos. Ezzel meg vagyok lőve,

de inkább okos lehetek, mert nem vagyok szőke.

Hosszú láb? Nem kígyó (az Éva-bűvölő),

ha azt mondom a nő is ember: férfigyűlölő.

 

Magas vagyok, biztos nehezen pasizom,

mivel mikor épp nem modellkedem,

hátrafele zsákolva kosarazok

ki mindenkit, aki nem kell nekem.

Kemény Zsófi

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: WERK

Az ősz legtutibb színei

2019. október 22. 12:42 - suelknitwear

Megérkezett a napsugaras ősz és vele együtt elköszönhettünk a nyári ruhatárunktól. Az emberek többsége ilyenkor a fekete, szürke, barna kombinációiban gondolkodik, pedig annyi árnyalat létezik, ami az ősz hangulatával harmóniába hozható.

A szezon királynője-piros

72566406_2490636717638204_8220329635154493440_n.jpg

A piros még most is uralkodó, de elrugaszkodva az alapoktól, gondolkodj árnyalataiban is: mély piros, élénk piros, akár narancsos piros. A ruhák és kiegészítők mellett, egy ilyen tónusú rúzzsal megkoronázhatod outfitted is.

 

A pasztelles őrület folytatódik-púder

72190849_2490632074305335_4319619583645319168_n.jpg

Az idei visszafogott árnyalat az édes, pasztelles rózsaszín, mellyel üde színfoltot vihetünk a sötétebb tónusú őszi ruhatárba. Remek szín választás mely feketével, szürkével és barnával is kombinálható.

A zöldek élénk vidámsága- kivi

su_elevi5.jpg

A zöld ezen árnyalata az, ami hol eltűnik, hol pedig előtör a divatvilágban. 2019 őszén az utóbbi lesz a jellemző, ugyanis az erőteljes zöld árnyalat menő lesz, ruhán, táskán, cipőn, vagy éppen kabáton is.

 

A mindenhez passzoló árnyalat-szürke

71950861_2489238577778018_4263874803678576640_n.jpg

Ha nem szereted a feltűnő színeket, ezt az árnyalatot imádni fogod. Amellett, hogy szinte minden ruhadarabból beszerezhetsz belőle most egyet, remekül tudod más színekkel kombinálni. Olyan klasszikus, mely évekig lehet a ruhatárad része.

A tenger árnyalatai- kékek

72112107_2490656880969521_2650546596080517120_n.jpg

Ezek az tónusok mindig vezető színként köszönnek vissza a hideg időszakban, valahogy visszaadva az idő hűvösségét. Mivel szinte felsorolhatatlan árnyalata van, ezért szinte minden bőrtípushoz találni, hozzá illőt. Válassz belőle kardigánt, nadrágot, táskát, ékszert biztos, hogy feltűnő színfoltja lesz a ruhatáradnak.

Szólj hozzá!
Címkék: 2019 TREND OUTFIT

Te is lehetnél! 5 kampány hús-vér nőkkel.

2019. október 22. 11:37 - suelknitwear

Lassan 15 éve indult el az igazi nőket preferáló marketing trend, ami leginkább a szépség- és a divatipart hatja át és úgy tűnik ennyi év után végre nálunk is megveti a lábát (nemcsak begyűrűzik, hanem itt is marad). Csak reménykedni merünk, hogy egyszer áttöri a filterekkel, retussal, maszkszerű sminkekkel és plasztik arcokkal teleszőtt instagram oldalakat is. Nézzük az 5 kedvenc igazi nős kampányunat.

suel_1_9_copy.JPG

1.

Valószínűleg nem kell senkinek bemutatnunk a Dove "Real Beauty" (vagyis igazi szépség) kampányát, amit 2004-ben, úttörőként indított el az Unilever. A most 15 éves sorozat a debütálás óta rengeteg verzióban bíztatott minket arra, hogy vállajuk fel magunkat, élvezzük a testünket, szeressük a külsőnekt, úgy ahogy van. Az első képeken a női szépség sokszínűségét mutatták meg nekünk, ami akkor valóban meglepetés volt a tökéletesre retusált nőkhöz szokott szemünknek.

realbeauty-20190416043415856.jpg

Az áttörést az a 2006-os videó hozta meg, amit azóta több, mint 19 millióan láttak a világhálón és egy átlagos nő szupermodellé alakulását kapták lencsevégre. Azóta természetesen számtalan továbbfejlesztésével találkozhattunk már, legutóbb a #mybeautymysay kampány videói keringtek a neten.

2.

Az Aeria fehérnemű márka 2014-ben tett fogadalmat, hogy modelljeit semmilyen marketing kampányban nem retusálja és ehhez azóta is tartják magukat. Az #AeriaReal hasít és a sikereken felbuzdulva egyre nagyobb dobásokkal hódítanak. 2018-ban már teljesen hétköznapi és üdítően különböző, nőkkel dolgoztak együtt, akik közül jó néhányan komoly betegségekkel küzdöttek, esetleg mozgáskorlátozottak voltak. Üzenet: Nincs olyan, amit szégyellned kell, vállald magad úgy ahogy vagy!

su_el_knitwear.gif

3.

2017-es a Glossier's szépsápolási márka 5 különböző típusú nőt felvonultató kampánya. Különlegessége, hogy mind az 5 szupernő (jelen esetben nem az utca emberei, hiszen akad közöttük Olimpikon, modell, influencer is) függtelenül a testalkatátától, állapotától teljesen meztelen a plakátokon. 

glossier-bodypositive-page-2017.jpg

 4.

A Lane Bryant, plus size divatmárka kampányát nem kell magyaráznunk. "I am no Angel" címmel tökéletes ellenpólusa a Victoria's Secret angyalainak.

su_el2.png5.

Valódi nőket persze itthon is találhatunk és akad is olyan márka, aki dolgozik is velük.  A Süel évek óta saját vásárlóiból válogatja kamapányainak arcait és több különböző, inspiráló nőket kutató pályázatot is indítottak az utóbbi 10 éveben. "This is us", vagyis ezek vagyunk mi címmel, most ősszel is saját rajongóikkal készítettek editorialt. A program annyiban különbözik a fentiekől, hogy a külsőségekben megnyilvánuló valódiság mellett, itt a nők életének egy szeletét is megismerhetjük. 

Az újdonsült modellek inspiráló történeteit, bemutatkozóit megosztották közösségi média felületeiken.

_dsf2808.jpg

A márkának nem ez az első izgalmas kampánya, hiszen minden év novemberében családon belüli erőszak túlélőit választják márkanagykövetnek, hogy felhívják a figyelmet a nők ellen elkövetett erőszak megszüntetésére. Az egyedülálló program 2013 óta fut Magyarországon és bár a téma érzékeny,  a jelentkezők a segélyszervezetek támogatásával érkeznek.

Szólj hozzá!
Címkék: trend 2019 TREND

7 szexi kismama outfit, amit később is viselhetsz.

2019. szeptember 05. 23:36 - suelknitwear

Egyre kevésbé divat lecserélni a ruhatárunkat terhesség alatt, nemcsak a tudatosabb életmód, kisebb súlygyarapodás, hanem a tudatosabb "gardróbrendezés" miatt is.

Összeszedtünk 7 szexi kismama szettet, amit terhesség előtt, közben és után is tudunk viselni, így kímélve a pénztárcánkat és a férjek idegeit.

1. Overálok

Nem új találmány az overál, anyukáink gardróbjában is biztosan találunk párat. Választhatsz olyat, ami derékban el van vágva, vagy teljesen bő megoldást is. Egy biztos ezek a fazonok biztosan nem nyomnak majd sehol.

csillagzsuzsi_he_tfo_2.JPG

 

csillagzsuzsi_pe_ntek3.JPG

2. Fekete elasztikus ruhák

Valahogy teljesen biztosak vagyunk benne, hogy Kim Kardashian nem kismama boltban vette ezt, a kombinékkal is vetekedő, fekete szteccs ruhát, de az tuti, hogy bombasztikusan áll neki a várandósság alatt is.

2a902b2fbcb70b918ac742abf0832d4d.jpg

3. Bővebb, oversized ruhák.

Ha nem csíped a tetshezsimuló ruhákat, akkor is lehetsz nőies és szexi. Egy színben ütős, de fazonját tekintve egyenes vagy bővülő fazon mindig jó szolgálatot tesz. Terhesség után is tökéletes.

kerrywashingtonbluedress-752x1024.jpg

4. Kötött hosszú ruhák

A kötött ruha igazi jolly joker ha készülsz a kerek pocakos 9 hónapra. Rugalmas, így végig tudod viselni a terhesség alatt. Ha megfelelő vastagságot választasz még nyári melegben is ki tudod használni. Fontos, hogy a ruha hosszát jól válaszd meg, hiszen a tested fel fog venni (egyre többet) a hosszából.

5. Empire fazonú ruhák.

Ez a fazon mell alatt kezd el bővülni és szoknyája általában egyenes esésű.  Előnye, hogy megnyújtja a lábakat és a figyelmet a derék, csípő, has részről a dekoltázsra tereli el, ami valljuk ki terhesség alatt, igazán figyelemreméltó tud lenni.

blake-lively-maternity-style.jpg

6. Selyem ruhák

Kellemes esésű és mindenképpen nagyon szexi megoldás a selyem ruha. Idén ősszel kötött kardigánokkal is passzinthatod vagy éppen egy letisztultabb blézerrel.

e15f3910e8aa194f2c0e442535f42204.jpg

7. Csipke

Nincs nőiesebb egy jól megválasztott csipkénél. Hasonlóan a fenti megoldásokhoz a csipke is jól tágul, így bőven van helye nőni a hasunknak. A csipke ruhákat ősszel aláöltözőkkel viselhetjük (egy vagány bokacsizmával párosítva) nyáron pedig fürdőruhák fölé is tökéletesek.

csillagzsuzsi_szerda_1furdoruha_1.JPG

 

Szólj hozzá!

Kötött trendek 1. - Laza megoldások

2019. szeptember 04. 00:03 - suelknitwear

Papírforma szerint, szeptember 2. napján megérkezett a borongós, esős idő és ezzel együtt az őszi hangulat is kezdi átjárni a levegőt, na meg a gardróbunkat is.

A szezon szokásos sztárja a kötött, ami mindig kicsit más, rusztikusabb, bohémabb, mint a "nem kötött" őszi darabok, így az idei trendek, fonal megoldások is tartogatnak meglepetéseket számunkra. Sorozatunk első főszereplője a

"LOOSE YARN"

 

dsc_7896.JPG

azaz "laza fonal", pontosabban kifejezve áthúzások, ejtések, hosszú laza szemek kombinációi. Na de, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban azt, nézzük meg a legmenőbb márkák lookbookjaiban.

A hosszú áthúzások megmutatják a fonal struktúráját, mozgás közben pedig szét-szétnyílva a pulcsink alatti rétegeket is felfedik. 

dsc_7888.JPG

TIPP: Ezek az őrült menő minták bizony érzékenyebbek, mint az átlag nagyi pulcsi, így a kezelése is igényel némi körültekintést. Sose mosd össze semmilyen "akadós cuccal", lásd: melltartó és ha lehet tartsd távol a cipzárjaidtól és az ékszereidtől is. A mosás mehet gépben, de kizárólag mosózsákban és őszi kedvenceidet mindenképpen fektetve szárítsd!

 

Szólj hozzá!
Címkék: TREND OUTFIT

5+1 kihagyhatatlanul menő strandruha

2019. augusztus 21. 06:20 - suelknitwear

Bár lassan vége van a forró nyárnak, sokan erre az időszakra hagyják a jól megérdemelt éves nyaralásukat és a pihentető vízparti hűsölést.

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor biztosan szükséged lesz még egy pár strandruhára, ami nem csak a parton, de szállodákban és éttermekben is jó szolgálatot tesz. Nézzük az idei trendeket.

_dsf1737.jpg

 

Ruha

Szuperszexi trend idén a kötött egyberuha, amely hosszan omlik a fürdőruha felett és igazi hercegnőnek érezheti magát az ember. Akár kismamaként is bevállalhatod, hiszen a csipke nyúlik.

ruha.jpg

_dsf1942.jpg

csillagzsuzsi_szerda_1furdoruha_1.JPG

Overál

Aki a vagányabb stílust kedveli, az válasszon egy merészen kivágott nadrágos kombinációt, akár sportcipővel kombinálva.

353d903abf09b86e44b383812f9d2485.jpg

 

Tunika

Aki szereti magát kissé jobban eltakarni, annak ez a fazon lesz a kedvence, a csipke istenien kirajzolódik a barna bőrön.

tunika.jpg

 

_dsf1841.jpg

Top

Akik évközben megdolgoztak a tökéletes vonalakért, mutassák meg magukat egy szexi topban! �

6f91711fd0de4bbf3ec570296cafc92e.jpg

_dsf1854.jpg

 

 

Poncsó

A jolly joker fazon, ami  mindnekinek jól áll és nem mellesleg a legfeltűnőbb csipke kellék a strandon.

poncso_3.jpg

_dsf1768.jpg

 

Fürdőruha

Akik igazán különleges drabokra vágynak, azok válasszanak a strandruha alá kötött fürdőruhát.

3c81dccbdc7790b90dae125131a35b59.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: TREND

Tükröm, tükröm...avagy te melyik színtípusba tartozol?

2019. július 11. 07:35 - suelknitwear

Érezted már úgy, amikor a tükörbe néztél, hogy a saját dédanyád néz vissza rád? Vagy esetleg egy riadt kis madár? A tükör bizony ritkán hazudik, de mindenki megnyugodhat, ha nem érezzük magunkénak a tükörképünket, nem velünk van a gond, hanem a megfelelő harmónia hiányával. Sok mellényúlásunk akad az életben az öltözködés terén is és rengeteg idő, türelem és egyfajta tartós önismereti tréning kell ahhoz, hogy ráérezzünk, mi is áll jól nekünk igazán.

Vajon miért van az, hogy bizonyos színeket viselve harmonikusnak érezzük a külsőnket, más színeket viszont idegennek érzünk magunkon?

_dsf1643.jpg

Fotó: Világos nyár - élénk tavasz - sötét ősz - sötét tél

A divattudatos nők számára biztosan nem újdonság a 4 színtípus kérdése. Illetve dehogy négy, inkább háromszor vagy akár négyszer négy, ha figyelembe vesszük az alkategóriákat is (hideg/meleg, élénk/lágy, sötét/világos).

Fotó: www.suel.hu

Márpedig érdemes minden apróságot figyelembe venni, ha igazán magabiztos, sugárzó módon szeretnénk megjelenni. A személyiségen és a testalkaton túl rendkívül meghatározó a színtípusunk, amit a bőrünk, különösen az arcbőrünk, illetve a hajunk és a szemünk eredeti színe ad. Hiába festetjük be a hajunkat és sminkelünk, igazán mégiscsak a természetes, veleszületett színeink lesznek rajtunk énazonosak, illetve az azokhoz passzoló színű ruházat fog igazán jól mutatni rajtunk.

_dsf1487.jpg

Magyarországon komolyabban a 90-es évek elején kezdtek foglalkozni a színelemzéssel, melynek alapja a négy évszak szerinti színtípusok: a tavasz, a nyár, az ősz és a tél. Én anno a Magyar Divat Intézet berkeiben tanultam erről a szakma nagymesterétől, Pirityi Évától, aki azóta is oktatja a színek izgalmas tudományát. Ő volt az első, aki becsempészte hazánkba a színelemzéssel kapcsolatos nemzetközi tudást.

pinterest.png

Manapság új szárnyra kapott a stílus-és színelemzés fogalma, amit bátran nevezhetünk tudománynak, hiszen fizikai elméleteken alapulnak a megállapításai. Sokan mégis féligazságokat, tévhiteket terjesztenek a négy évszak szerinti színelemzésről. Így, ha igazán jót szeretnénk magunknak, érdemes elismert szakemberek segítségét kérni: például a Yurkov csapata vagy a Stílusmentor, Molnár Tímea vezetésével segít eligazodnunk a színek kavalkádjában. Utóbbi szakértő kifejezetten jól és tartalmasan ír, illetve rengeteg segédanyagot találtok tőle Pinteresten is. Hamarosan megjelenő könyvét már nagyon várjuk.

A magyar divatmárkák közt újdonság az a vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatás, mellyel személyre szabott színelemzést és tanácsadást kapunk. Ezzel foglalkozik a színes kollekciókat évről-évre virító Süel, ahol valóban szükség lehet az árnyalatok közti eligazításra.

_dsf1528.jpg

Bizonyos színek mindenkinek jól állnak, gondolhatják sokan, de a jól beváltnak hitt praktikák mellett olyan tanácsokat, ötleteket kaphatunk, melyekkel valóban stílusos és harmonikus ruhatárat és külsőt tudunk kialakítani.

Tipp: Ha van olyan kedvenc színed, ami a színtípusodnak nem felel meg, nem kell lemondanod róla, válassz olyan árnyalatú kiegészítőt, ami távolabb esik az arcodtól és így nem üt el a típusodtól

pinterest_7.jpg 

Tipp: Sokan azt gondolják, hogy a fekete mindenkinek jól áll, pedig nem így van. Valójában a sötétkék az, ami színtípustól, kortól, személyiségtől, testalkattól függetlenül mindenkinek előnyös.

_dsf1679.jpg

Macher Vera

Szólj hozzá!