Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Hamarosan indul a 16 akciónap. Tegyél te is a nők elleni erőszak ellen!

2019. november 18. 12:15 - suelknitwear

szinekaruhadravalok1.jpg

A 16 Akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

A nemzetközi eseménysorozatokhoz hasonlóan hazánkban is több egyesület, magánszemély és vállalkozás szervez  jótékonysági programokat a valóban aktív, 16 nap alatt.

szinekaruhadravalok6.jpg

Bátorság, erő, szabadság, önbizalom, többek között, ezek körül a hívószavak körül forgott idén a “Színek a ruhádra valók” kampány fotózása, mely a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet. A kampány a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján megrendezésre kerülő jótékonysági műhelyvávásárban csúcsosodik ki, melyet az egyedi kötött világáról ismert, budapesti márka, a Süel szervez immáron hatodik éve.

A vásár adómentes bevételét 2019-ben a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület ) kapja. Céljuk, hogy az adománnyal segítsenek a családon belüli erőszak áldozatainak, illetve felhívják a figyelmet a problémakörre.

szinekaruhadravalok3.jpg “Bár az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapott a leginkább nőket és gyerekeket érintő, családon belüli erőszak, sajnos a számok még nem javultak. A Magyarországon az elérhető statisztikák szerint havonta legalább 3 nőt meggyilkol férje, élettársa, barátja esetleg alkalmi partnere és minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaznak.

A MeToo mozgalom lökést adott annak, hogy többen merjenek telefonálni, segítséget kérni, illetve, hogy a segélyszervezetekre is több figyelem irányuljon, de statisztika szintjén még nem érezzük a változást. A Süel programja egyedülálló abból a szempontból, hogy nem csak pénzbeli támogatást nyújt, de a túlélőket is bevonva a kampányba valóban erőt, példát mutat és inspirál.” Írta Ötvös Veronika a NANE szóvivője.


szinekaruhadravalok2.jpg

A 2014-ben induló program a tervező, Csillag Zsuzsi, saját ötlete nyomán valósult meg, és már az előző 5 évben is rendkívül nagy sikert aratott a vásárlók és a támogatott szervezetek körében. A vásár most már elengedhetetlen része, mondhatni fő pillére a márka társadalmi szerepvállalásának, ami ilyen hosszú távon, intergráltan igazi kuriózum. Az előző öt évben több, mint másfél millió forintot adományoztak a nemes célra. Idén egy olyan anyag összeállítására szánják a pénzt, ahol az anyát érő bántalmazás gyerekekre gyakorolt hatását mutatják be.

szinekaruhadravalok4_1.jpg

Különlegessége a vásárt megelőző kampánynak, hogy nagykövetei túlélők, azaz olyan nők, akik már átélték a családon belüli erőszak valamilyen formáját és most először vállalják arcukat és a múltjukat a nyilvánosság előtt. A szlogen „A színek a ruhádra valók...” utal a túlélők múltjára és szorosan kapcsolódik a márka egyedi színvilágához.

A vásárt megelőző kampány fotózás évek óta nagy kíhívás elé állítja az összes résztvevőt. A segélyszervezetek a toborzásban segítenek, a márka kreatív csapata a nyitott és elfogadó légkörért vállal kezességet, a túlélők pedig végtelen bátorságról tesznek tanubizonyságot azzal, hogy felvállalják arcukat a nyilvánosság előtt, miközben gyakran egy szatyorral a kezükbe, épphogy csak elmenekültek a múltjuktól.

 A program szintén része a 16 akciónapnak. A teljes programsorozatot, mely a Néma Tanúk Felvonulásával indul itt tekinthetitek meg:

https://16akcionap.org/

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr8415311368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása