Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Yves Saint Laurent kiállítás Párizs közepén

2018. március 21. 19:47 - suelknitwear

A tervező, aki a férfiak gardróbjából csipegetve álmodott ruhákat a női alakra, aki olyan ruhadarabokat tervezett nőknek, amelyek viselése akkor még csak a férfiak kiváltsága volt. A tervező, akinek köszönhetően létezik női ballonkabát és a pilóták overálja átkerült a női ruhatárba, aki szerint ezek a praktikus darabok a nőket is megilletik. Egy igazi innovátor Yves Saint Laurent.

img_9884.jpgA francia zseni 10 éve hunyt el és tavaly év végén, végre megnyitotta kapuit az YSL múzeum Párizsban, ahol volt szerencsém egy napon keresztül inspirálódni és gyönyörködni a ruhakölteményekben.

A kiállítás letisztult és nagyon informatív. Rögtön az elején, a már említett úttörő terveiből láthatunk egy összeállítást.  img_9885.jpg

Ezután közelről szemügyre vehetjük a különböző mesterekkel való koooperációinak gyümölcsét, illetve az egzotikus tájak ihlette alkotásait. Üzlettársával és egyben párjával Pierre Bergével rengeteg időt töltött Marrákesben, ahova a bemutatók után visszavonultak, de ettől függetlenül is vonzódott az egzotikus témákhoz. Ő volt az első tervező, aki afroamerikai modelleket alkalmazott bemutatóin.

img_9895.jpg

img_9893.jpgimg_9897.jpg

Ezután a különböző történelmi korok ihlette ruhaköltemények csarnokába léphetünk. Ami egyből szembetűnt, hogy rengeteg kiegészítőt láthatunk a ruhák mellett. Igazán extrém ékszereket, amelyek mégis viselhetőek és nőiesek. Imádtam mindet. Később egy vetítésen megtudhatjuk, hogy a kiegészítőkkel kapcsolatos jelmondata „ It must mismatch” vagyis kicsit oda nem illőnek, kontrasztosnak kell lennie az ékszernek, akkor lesz igazán ütős a teljes outfit.

img_9906.jpg

img_9921.jpg

img_9909.jpg

Természetesen szalonjának hű mását is bejárhatjuk a múzeumban. Vázlatokat, terv részleteket, kiegészítő darabkákat és anyagokat is láthatunk a szalon zsúfolt polcain és kicsit kaotikus tervező asztalain.

 img_9913.jpg

Utána egy viszonylag hosszú, de nagyon érdekes vetítésen, összesen hat videón keresztül megismerhetjük a teljes gyártási és értékesítési folyamatot a divatháznál. 

Végezetül, ahogy a bemutatók végén is, megcsodálhatjuk a Laurent menyasszonyt. Itt kicsit hiányoltam a ruhákat, ugyanis egyetlen fehér ruhakölteményt találunk a teremben. img_9923.jpg

A kiállítás a tervező művészetekkel való össezfonódásával és néhény Picasso ihlette ruhával zárul. Személyes kedvencem ez a nagy masnis patchwork szoknya, ami meg is ihletett.
img_9926.jpg

 Inspiráló és érdekes kiállítás, ajánlom minden divat rajongónak!

 Csillag Zsuzsi 

Szólj hozzá!
Címkék: LIFE TREND

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr3613761642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása