Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Pisztácia és pink. Őrült színmixek tavaszra.

2017. április 03. 14:53 - suelknitwear

Tisztán vagy keverve? Azaz, hogyan hordjuk az idei trend két legmenőbb színét, a pinket és a zöldet?

6525eef9b646f55dd04f82f459aeedbf.jpg

Forrás: Pinterest

Coco Chanel örökérvényű, már-már elcsépelt bölcsessége szerint a divat változik, a stílus örök. Nos, divat idén a pink és a zöld. Tény, hogy a Pantone 2017-re a zöldet választotta az év színének és ezzel meghatározta a divatmárkák kirakatainak színvilágát. Az viszont már a saját ízlésünkön múlik, hogy hogyan és mivel párosítva viseljük ezt a vitalizáló színt. Tisztán vagy keverve?

img_8703.jpg

Nekem nagyon tetszik a zöld árnyalatainak keveredése egy-egy ruhadarabon, ahogy például pár napja egy tavaszi divatbemutatón láttam, menta-pisztácia párosításban.

A menta kissé hűvös hangulatú, jeges hatású árnyalat, a természetes és élénk pisztáciazölddel együtt csíkozva különleges hatást kelt, egyszerre bohókás, modern és a csíkok miatt persze fiatalos.  Könnyed, nyári érzést hordoz magával ez a színkombináció.

img_8734.jpg

Igaz, hogy a zöldre leginkább nyugtató hatású árnyalatként gondolunk, de létezik olyan árnyalata, ami kifejezetten vibráló, izgalmas és érzéki és ez pedig az abszint. Arra az italra utal, ami a 19. században gyógyító varázsitalként terjedt el. Olyan művészek rajongtak a ’zöld tündérért’,(vélhetően tudatmódosító hatása miatt) mint Picasso, Van Gogh vagy Baudelaire, de Ady Endre is a megszállottja volt. Nem véletlen, hogy az italról elnevezett abszintzöld szín rabul ejtette a divattervezők szívét is és idén még vágyottabb lett ez a mágikus zöld szín.

albert-maignan-absinthe-poster2.jpg

Forrás: Pinterest

Aki igazán merész és szereti a különleges megjelenést, a vibráló abszintot egy másik olyan feltűnő színnel párosítja, mint a pink, ami 2017. másik nagy befutója. Már az elmúlt téli időszakban is bekúszott a divatmárkák kollekcióiba, de a tavaszi-nyári szezonban egyenesen hódító útjára indult a legcsajosabb szín, a Barbie pink. A két szín együtt szemet gyönyörködtet, magával ragad és elbűvöl. Ezért a varázslatért pedig nem is kell messzire mennünk, elég elnéznünk a Mammutba vagy a belvárosba, ahol évek óta nem marad észrevétlen a legszínesebb kirakat, a Süel.

Forrás: Süel 

 

 Macher Vera

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr8612397385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása