Yarnparade

színes - energikus - inspiráló

Kisfiút vagy kislányt vár Horváth Éva?

2017. január 18. 14:58 - suelknitwear

A csinos műsorvezető pocakjáról lassan lehull a lepel.

Az egyik legcsinosabb műsorvezetőnk, Horváth Éva, karácsonykor jelentette be, hogy a legszebb ajándékot kapta az élettől, kisbabát hord a szíve alatt. 

Terhességét sokáig titkolta (aminek okairól saját blogján számolt be), de az első leleplező fotók óta büszkén simogatja gömbölyödő pocakját. Egy titokra azonban még nem derüt fény, hogy kisfiút vagy kislányt vár, ugyanis a baba neme továbbra is rejtve van a nagyközönség elől. Legutolsó fotózásán praktikus kötött darabokban kapták lencsevégre a műsorvezetőnőt, akinek alakja még mindig bombasztikus, és persze ezt mi is megcsodálhattuk a testhezsimuló kötöttségekben.

suel_kismama_kotottruha_horvatheva7.JPG

Na de milyen nemű a baba, ez itt a kérdés?! 

A kérdésre választ is kaphatunk. Feltéve persze, ha hiszünk a még ma is sokat emlegetett hiedelmekben, melyek a várt baba nemét találgatják.

Talán még Éva maga sem tudja a születendő gyermeke nemét. Az biztos, hogy nap mint nap tippelgetik, illetve találgatják a környezetében,  de a fotósorozat csak "sejteti" a választ.

suel_kismama_kotottruha_horvatheva13.JPG

Kerek vagy hegyes pocak

A legtöbben a szép kismama pocakjának formájából következtetnek a baba nemére: egy régi hiedelem szerint az előreálló hegyesedő pocak fiút rejteget, míg az elterülő, kerekdedben kislány lakik.

suel_kismama_kotottruha_horvatheva37.JPGEzen a képen vajon kerek vagy hegyes pocakot rejt a ruha? A kifejezetten Évának készült kötött, kapszula kollekció jól kiemeli a kerek formákat.

Az élet íze: édes vagy sós

Sokan meg vannak győződve arról, hogy ha a kismama folyton édességeket kíván, akkor kislányt hord a szíve alatt, míg ha sósat, akkor kisfia születik majd. Ki tudja, milyen statisztikai tényálláson alapszik ez a módszer. :D

A reggeli rosszullétek is sokatmondóak lehetnek egyesek szerint: ha émelyeg a kismama, akkor fiút várhat, ha a rosszullétek elmaradnak, akkor viszont kislányt remélhet.

A valóságalapot nélkülöző módszerek egyike az ingázós, ezzel is el lehet bohóckodni otthon. Első lépésként cérnára, vagy Évához hasonló hosszú hajkorona esetén egy hajszálra tegyünk karikát, (a babona szerint lehetőleg karikagyűrűt) és a pocak fölé helyezve figyeljünk. A karika kilengése fogja megmutatni a baba nemét. Körkörös mozdulatok lányra engednek következtetni, míg ha a kis házi családtervező ingánk egy egyenes mentén leng ki, akkor fiúra számíthatunk.

suel_kismama_kotottruha_horvatheva31.JPGÉva energikusnak tűnik a színes ruhákban, így talán valóban kislányra számít.

Bizonyos tudományos elvek szerint már a fogantatás pillanatában eldől, hogy fiút vagy lányt hozunk-e majd a világra. A néhány éve elhunyt genetikus professzor, Czeizel Endre is rengeteg párnak adott praktikus tanácsot arról, hogy hogyan tudják befolyásolni a gyermekük nemét, mielőtt az megfoganna.

Ha maradunk az orvostudomány tényeinél, az biztos, hogy már a 12. héten történő ultrahang vizsgálaton meg tudják állapítani a baba nemét, ami jó esetben egyre biztosabbá válik az azt követő vizsgálatokon. Persze még manapság is hallani olyan tévedésekről, amikor a szülőpár rózsaszínűre festett szobácskával várta az újszülött kislányt és kiderült, hogy trónörökös lett mégis, vagy épp fordítva. Ezért szokták javasolni a semleges fehér vagy világoszöld színt az újszülött szobájának dekorálására, azzal biztosan nem lehet mellélőni!

suel_kismama_kotottruha_horvatheva1.JPGA  lányos és fiús színek egyaránt megtalálhatóak a képeken, így tippelni is nehéz. Az biztos, hogy a magyar márka (Süel) ismét csinos darabokat álmodott a szép kismamának.

Jól csak a szívével lát az ember

Sok felmérés készült már arról, hogy a születendő baba nemét megjósló tudományos illetve a kevésbé tudományos elvek mennyire váltak be. Egy felmérés szerint meglepően magas, 70%-os aránnyal tippelték meg az édesanyák a szívük alatt hordott gyermekük nemét, amikor is semmiféle praktikára nem hagyatkoztak, egyszerűen csak a szívük mélyén érezték, hogy pocaklakójuk fiú vagy lány. Éva is biztosan érez valamit az első pillanattól fogva, hogy megtudta, anya lesz.

A legmegbízhatóbb bizonyosság persze az lesz, amikor majd először megpillantja a babáját már pocakon kívül. Addig is nagyon boldog várakozással teli perceket kívánunk neki!

suel_kismama_kotottruha_horvatheva25.JPG

suel_kismama_kotottruha_horvatheva19.JPG

Képek: Süel

Csillag Zsuzsi, Macher Vera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://yarnparade.blog.hu/api/trackback/id/tr9012130953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása